Значення цукорниці часто недооцінюють, рахуючи її усього лише елементом кухонного інвентаря. Частково, так і є. Проте ключове призначення приналежності полягає у зберіганні цукру, тобто збереженні його первинних характеристик.
Хороша цукорниця захищає від пилу і вологи, а також від проникнення сторонніх запахів. З цієї причини функціональний виріб зазвичай роблять з кришкою. Окрім цього, за надійний захист продукту відповідає конструкція і матеріал, з якого виготовлений предмет.
Щоб правильно укомплектувати кухню, важливо вибирати начиння не лише за зовнішніми даними. Експлуатаційні характеристики мають мало не первинне значення. Так, від матеріалу залежить якість смаку цукру.
Фарфорова цукорниця – ідеальний варіант для зберігання і подання. Особливість матеріалу справляє сприятливе враження:
Фарфоровий виріб краще за інших справляється з роллю чайного посуду. Гігієнічність матеріалу підтверджується відсутністю пір, тому бруд і пил не осідають на стінках. Така цукорниця легко миється, у тому числі за допомогою посудомийної машини.
Фарфоровий посуд не містить у складі шкідливих для здоров'я хімічних елементів і добавок. Це перешкоджає дебатам цукру і придбанню неприємного смаку. Замість цього зберігається природна солодкість продукту, що особливо цінно з кулінарної точки зору. Окрім цього, фарфор є хімічно інертним, на відміну від аналогічних предметів з пластика або металу.
Гармонійно виглядає посуд в одному стилі. Якщо у вас вже чайний або кавовий сервіз Wilmax, та наявність цукорниці з білосніжного фарфору стане гармонійним доповненням колекції. Також виріб для подання цукру чудово підходить до десертних тарілок з будь-якої серії, будь то класика або модерн.