Молочник – це унікальне пристосування для подання і нетривалого зберігання молока або вершків. Звідси друга назва посуду – сливочник. Як правило, останній менше за розміром.
Завдяки особливій конструкції прилад вважається досить зручним і завжди доречним. За формою нагадує глибоку чашку з ручкою і носиком. З його допомогою можна акуратно додати молоко в чай або каву. А в деяких випадках вершки на столі використовуються як добавка до основних блюд.
Серед різноманіття кухонних аксесуарів особливе місце відведене сливочнику – корисному пристосуванню, який виконує дві функції:
Наявність молочника здатна перетворити сімейну трапезу на повноцінний обряд, подарувавши хороший настрій і відповідний настрій. Застосування сливочника створює завершеність процесу чаювання. Окрім цього, молоко в спеціальній посудині приємніше ставити на стіл замість звичайної пачки.
Молочник – не просто корисний елемент кавової сервіровки. Це данина поваги традицій, де завжди було місце глеку для молока.
Міняються смаки і мода, проте посуд з фарфору завжди і скрізь актуальна. Витонченість і розкіш, стиль і витонченість об'єднуються в одному предметі – сливочнике білосніжного кольору. Фарфоровий виріб здатний підкреслити статус закладу, а також розповісти про добрий смак господара.
До інших достоїнств сливочника відносять:
Фарфоровий сливочник виглядає витончено і акуратно. Матеріал відрізняється високою мірою зносостійкості і довгим терміном експлуатації без втрати заданих характеристик. Це означає, що фарфор не схильний тьмяніти, покриватися павутиною з тріщин, а також накопичувати відкладення. До того ж молочник для кави досить простий у догляді. Його можна мити в посудомийній машині. Таким чином, навіть через декілька років інтенсивного використання у вас залишиться білосніжний прилад з первинними експлуатаційними якостями.